Open dag en Racen zondag 22-10-2017

07-10-2017 13:14:20
0 Reacties

Het lijkt niet zo lang geleden maar Intercity bike huist al weer 2 jaar aan de koperweg 3 in Dronten. Velen hebben al kennisgemaakt met de lokatie b.v. tijdens de oliebollentocht 2016 maar de echte openstelling hebben we nooit gevierd. Omdat nu ook Alligt in het gebouw gehuisvest is vinden we het een goede reden omdat alsnog te doen.

Graag laten we de ruimte zien waar de afgelopen maanden nog hard is gewerkt aan het inrichten van een showroom, werkplaatsen en kantoor.


ontwerpschets van de indeling van de werkplaats

Programma

vanaf 10 uur zijn wij aanwezig met koffie

11.00 uur opening velomobielmuseum door Johan Vrielink, oprichter van Flevobike die in Nederland met het Alleweder bouwpakket de markt voor velomobielen heeft geopend en velen daarna geinspireerd

13.00 uur Wedstrijd (voor wie meefietst vanaf Dronten vertrek 11.45, aankomst terug in Dronten ca 16.30)

17.00 uur gezamelijk maaltijd voor wedstrijdrijders en wie er verder nog is, aanmelden kun je op de dag zelf tot 14.00 uur

Voor wie van ver met de fiets komt is er de mogelijkheid te overnachten voor en na de open dag, eigen slaapzak en matje meenemen.

Racen

De sportieve velomobilisten kunnen het bezoek combineren met de het rijden van de traditionele tijdrit Lelystad-Enkhuizen-Lelystad. De wedstrijd start om 13.00 uur op de parkeerplaats bij de sluizen aan het begin van de houtribdijk in Lelystad. Zelf meedoen, inschrijven kun je op ligfiets.net


Foto Wim Schermer, LEL 2014

Velomobielmuseum

Wat we al heel lang heel leuk vonden was het inrichten van een Velomobielmuseum. Een aantal "museumstukken" zijn al verzameld waaronder een Flevobike Alleweder en de daarop geinspireerde C-Alleweder, Quest en Versatile. Verder hebben we nog een Leitra, de enige echt praktisch bruikbare velomobiel  die helemaal overkapt is en een Sinclair C5, de enige velomobiel waarvan ooit een massaproductie is opgezet (produktielijn met capaciteit van 100 voertuigen per uur) maar die ook als een van de grotere mislukte projecten gezien wordt (maar er zijn wel 14.000 gemaakt). We hopen nog meer velomobielen en ook vooral info te kunnen verzamelen maar de eerste opzet is te zien en op deze dag voor het eerst toegankelijk voor het publiek.


Museum in aanbouw

Samenwerking met Alligt

Alligt huurt ruimte in de werkplaats van Intercitybike en we zijn afzonderlijke bedrijven, Alligt heeft in het gebouw een eigen ruimte voor kantoor en freesmachine maar we hebben een gezamelijke showroom, magazijn en metaalwerkplaats en we hopen elkaar te inspireren.

Afscheid van Frank en kennismaking met Peter

Sinds oktober 2015 werkt Frank Cornelese bij Intercitybike waar de klanten hem kennen als vriendelijke, geduldige en zeer handige monteur. Helaas voor ons gaat hij emigreren naar Australie waar zijn vrouw vandaan komt.maar we hebben een in Peter Haan een goede opvolger gevonden met veel ligifets- en velomobielervaring, zowel in het rijden als in het werken ermee. Op dit moment brengt Frank Peter nog de fijne kneepjes van het vak bij en ze zullen beide aanwezig zijn op de open dag.


Frank (groene sweater) en Peter (rode sweater)


Reacties(0)


InterCityBike
Koperweg 3
8251 KA Dronten

tel: (0031)321-340928
info@intercitybike.nl

KVK 60441569
BTW NL116652743B01
IBAN NL12 INGB 0006 4560 27
BIC INGBNL2A
Paypal info@intercitybike.nl