Hier is de Tuna

15-12-2022 21:23:07
0 Reacties

Hier is de Tuna, een aantal klanten heeft hem al gezien, sinds augustus rijden we er zelf al in en dat bevalt ons goed. Wie goed kijkt ziet de lijnen vand de DF er in (waar er inmiddels 700 van zijn gemaakt) maar er was ook een klant die meende dat wij de nieuwe Quest gemaakt hadden. Wij zien dat als een compliment, de Quest was lange tijd de benchmark in de velomobielen markt maar de Tuna wil naast compacter, lichter en stijver ook praktischer en onderhoudsvriendelijker zijn.

De gestroomlijnde vorm met de dichte voorwielkasten en het stabiele stuurgedrag bij wind heeft hij zeker ook maar er zijn ook tal van noviteiten die de fiets gebruiksvriendelijker en praktischer maken.

Wat meteen opvalt zijn de voorwieldeksels, deze zijn demontabel voor gemakkelijk onderhoud, met een twist van de pen bovenin zijn ze los.

Wat meteen ook opvalt als je het deksel loshaalt is de wielmaat. Tot nu toe hadden velomobielen de maat 406 (mm van diamter velgbodem) en de Tuna heeft hier 349 mm. Dat is de maat van de Brompton vouwfietsen, dus velgen en banden zijn er ook in soorten en maten verkrijgbaar want daar worden er heel veel van gemaakt. Kleine wielen zouden een hogere rolweerstand kunnen hebben maar op de verharde weg kunnen wij dit niet merken. Wat wel een voordeel van kleinere wielen is dat er meer ruimte is om te sturen, de Tuna heeft daardoor ondanks de dichte wielkasten dezelfde draaicirkel als de DF. De wielkasten kunnen ook wat kleiner waardoor de fiets ruimer wordt van binnen.

Kleinere wielen zijn lichter en sterker, en als je een reservevoorwiel mee wil nemen dan nemen ze minder ruimte in.

En de kleiner wielen zorgen zeker niet voor minder bodemvrijheid, om soepel over drempels te rijden hebben we die iets verhoogd tov. de DF

De bodemplaat van de tunnel tussen de voorwielen kan ook los, hierdoor kun je overal gemakkelijk bij

De (verstelbasre) koplamp zit hoog gemonteerd voor een optimaal lichtbeeld. De achterlichten/richtingaanwijzerlampjes zijn nu standaard van Kellerman voor hele goede zichtbaarheid van achteren.

En we hebben nog aan tal van andere zaken gedacht zoals een gemakkelijk en over groot bereik verstelbare stoel (hierdoor kan de Tuna in een maat geleverd worden voor mensen van ca 160 tot 200 cm lang). Verder is er nu ook de mogelijkheid van bagagevakken voorin snel toegankelijk door de magnetische neusdeksel.

Voor wie niewsgierig is geworden, we hebben een mint groene proefrij Tuna staan, voel je vrij om een proefrit te maken.

De productie van de Tuna is opgestart en hij is met ca 2 maanden leverbaar op dit moment. Ter introductie heeft hij dezelfde prijs als de de Df (vanaf euro 9800 rijklaar)

Vanaf half december ook te zien en te proberen bij onze Zuid-Duitse dealer Johan Hoy/Hovelo en vanaf eind januari ook bij Axel Knaus/Velomobile in Hessen en Elmar Maier Velomobiles.de.

https://www.youtube.com/watch?v=4bk6xF7da6Q

 


Reacties(0)


InterCityBike
Koperweg 3
8251 KA Dronten

tel: (0031)321-340928
info@intercitybike.nl

KVK 60441569
BTW NL116652743B01
IBAN NL12 INGB 0006 4560 27
BIC INGBNL2A
Paypal info@intercitybike.nl