Cycle Vision 2024

• Geplaatst op
  • Door ymte
  • 3

Spannende wedstrijden tijdens het Cyclevision 2024 race weekend. Kan de Tuna het opnemen tegen de Snoek-L?

Volgens tweejaarlijkse traditie werd afgelopen juni weer het Cyclevision race weekeinde georganiseerd, met een gevarieerd programma van sprint, 1, 3 en 6 uur race en baansprints.

Het aantal deelnemers was deze keer helaas niet zo groot maar ze waren wel aan elkaar gewaagd en er werd op hoog niveau gestreden om de eer. De ogen waren vooral ook gericht op Theo van Andel in de nieuwe Snoek-L

Op vrijdagavond was de eliminatie race waarbij in de eindronde hoge snelheden werden gehaald. Pieter Sijbrandij won afgetekend met een laatste ronde van gemiddeld 65.2 km/h waarmee hij ook het Strava baanrecord van Jurg Birkenstock met de tweewielerstroomlijn verbeterde.

De volgende dag in het uur werd ook heel hard gereden, Matthias Konig kwam speciaal voor alleen de uur Race naar Amsterdam en liet in de "kleine" Snoek iedereen achter zich met een onwaarschijnlijke hoge gemiddelde snelheid van bijna 65 km/h. Pieter was hier tweede en Theo derde.

Op de baan was Pieter de snelste sprinter, Theo 2e en Maarten Sijbrandij 3e

Maarten Sijbrandij werd met met de DFXL verrassend 3e door een ronde 58 km/h op de baan te sprinten en versloeg daarna zijn vader in de 1 km achtervolging

Zondag was de meest uitdagende race, de 6 uur. 6 uur racen is echt een slijtageslag, het gaat er om de race goed in te delen en naast dat je materiaal het uit moet houden moet je ook zorgen dat je wat kunt eten en dat ook nog kunt verteren onderweg. Pieter stond voor in het algemeen klassement maar in de voorgaande race kwam het vooral op sprinten aan, iets voor de jeugd, hij moest het nog maar bewijzen of hij het ook 6 uur vol kon houden.

De wedstrijd leek al snel beslist in het voordeel van Theo die heel snel van start ging, zeker toen Pieter een lekke voorband kreeg. Maar, en dat is een voordeel van de voorwielkappen van de Tuna, zijn voorwiel was snel gewisseld zodat de achterstand tot minder dan een ronde beperkt bleef. Maar daarna liep hij met een lekke achterband wel ondanks de hulp van baancommissaris Harry Lieben die een reserve binnenband beschikbaar stelde wel nog 3 extra ronden achterstand op. Maar 6 uur is lang, tot de bel voor de laatste ronde kan er nog van alles gebeuren. Toen Pieter een deel weer ingelopen had stond Theo in het 5e uur stil met kramp in zijn been en kwam Pieter op voorsprong die ondanks wat langzamere ronden op het eind niet meer in gevaar kwam.

Uitslagen met rondetijden van alle races vind je hier

Anna Sijbrandij met haar DF in de 6 uur waarin ze 240 km zal afleggen.

Pieter neemt zijn mok als winnaar van het algemeen klassement in ontvangst van wedstrijddirecteur Rembrandt Bakker

De jongste deelnemer Wouter Sijbrandij (11 jaar) rijdt 105 km in de 3-uurs race

Intercitybike medewerker Peter Haan in zijn blauwe Tuna rijdt 137 km in de 3 uurs race